tennis-head
April 2018
Bekijk in de browser
Maandag 2 april 2018

Van de voorzitter........


Lente; nieuwe ronde, nieuwe kansen

De lente is begonnen! Zoals het gekwetter van de vogeltjes en de eerste voorzichtige zonnestralen laten zien.


logotvb

Bestuur en voorzitter

De voorjaarscompetitie staat weer voor de deur en dat brengt altijd reuring, enthousiasme en levendigheid met zich mee. Dat is ook wat ik als nieuwbakken voorzitter, samen met het voltallig bestuur, graag uit wil dragen.
Samen sterk voor een mooie, enthousiaste en levendige tennisvereniging!

Even voorstellen

Voor de leden die me niet kennen: ik ben Annouchka Ringers, 42 lentes oud of jong, getrouwd met Dirk en moeder van Lonneke (13) en Bas (11).
Inmiddels wonen we alweer bijna 15 jaar in Borger en zijn toen al snel lid geworden van de TV Borger, wat ons inburgeringsproces in Borger enorm heeft versneld! We hebben snel warme en sportieve contacten gemaakt en vriendschappen gesmeed. Ik heb een aantal jaar in de Jeugdcommissie gezeten en nu dus in het bestuur.

Vanaf 14 februari jl heb ik het stokje, ofwel de voorzittershamer, overgenomen van Erick Kleef. Ik vind het mooi dat ik iets kan doen voor onze club en heb er zin in!

Communicatie

Ik vind het belangrijk dat we als bestuur goed weten wat er speelt en leeft onder de leden, en dat wij jullie ook goed geïnformeerd houden over wat er speelt binnen de vereniging. Bijvoorbeeld zodra er nieuws is over de privatisering en de gesprekken met de gemeente.

Dus, is er iets, wil je wat kwijt, heb je een leuk idee, of wil je ook iets doen binnen of voor de vereniging, laat het ons weten!

Met hopelijk mooier weer in aantocht, zien we elkaar vast binnenkort op of om de tennisbaan.
Op naar een mooi, gezellig en succesvol seizoen!

Tot snel en sportieve groet,

Annouchka Ringers,
Voorzitter TV Borger

Geslaagd regio jeugdtoernooi

Zondag 11 maart jl. organiseerde TV Borger een jeugdtoernooi. Dit initiatief komt voort uit afspraken met verenigingen uit de regio om jeugd meer met anderen van vergelijkbaar niveau te kunnen laten spelen. 40 deelnemers waren er oa. Vanuit Rolde, Vries, Exloo, Gasselte en uiteraard Borger. De dag werd begeleid door onze tennisschool Future tennis. Een frisse maar mooie zondag in het voorjaar bracht veel plezier en inzet te weeg. In de categorieën Rood, Oranje, Groen en Geel werd om de eer en de prijzen gestreden. Iedere deelnemer ging huiswaarts met minimaal een medaille als aandenken van deelname. Voor de eerste drie zijn mooie bekers uitgereikt waarbij jeugdspelers van TV Borger het uitstekend hebben gedaan. Veel positieve reacties van kinderen en ouders, het was een “top dag”, klaar voor de competitie!
Jeugdtoernooi_2
Jeugdtoernooi_1
De prijzen zijn verdeeld
Leuk eindspel als afsluiter met Rood

Voorjaarscompetitie

Hallo Leden,
De voorjaarscompetitie staat op het punt van beginnen. Maar liefst tien teams van T.V. Borger zullen gaan strijden om het kampioenschap. Houd er dit jaar rekening mee dat er teams op vrijdagavond, zaterdag en zondag spelen. Op deze dagen zullen dus minder banen beschikbaar zijn voor recreanten.
Hierbij een overzicht van alle teams:
Voorjaar
Team
Klasse
Dag
Gemengd dubbel 1 17+
2e
vrijdag
Gemengd dubbel 2 17+
2e
vrijdag
Dames
2e
zaterdag
Gemengd 35+
2e
zaterdag
Gemengd dubbel 17+
3e
zaterdag
Heren
2e
zaterdag
Heren dubbel 35+
2e
zaterdag
Jongens 11 t/m 17 jaar
2e
zondag
8/9 competitie
2e
zondag
8/9 competitie
2e
zondag
Supporters tijdens de thuiswedstrijden (natuurlijk ook tijdens de uitwedstrijden) zijn van harte welkom. Voor alle competitiespelers: heel veel succes en plezier! Maak er een mooi competitieseizoen van.

Met sportieve groet,

Lara de Jong

VCL T.V. Borger

Afsluiting wintercompetitie

nieuwsbrief1
nieuwsbrief7
nieuwsbrief4
nieuwsbrief2
TV Borger organiseerde afgelopen winter de wedstrijden van Rondje Midden Drenthe, en daarmee ook de afsluiting daarvan. Die hebben we in stijl gevierd op vrijdagavond 9 maart!

Op het thema RETRO werd door velen enthousiast gereageerd, zowel binnen onze vereniging als daarbuiten. Het team van Jan Gunnewijk (Rolde) liet weten dágen voorpret te hebben over hun aankleding, team Andries vd Berg (Westerbork) bezocht gezamenlijk een kledingverhuurbedrijf, team Taxi (Borger/Exloo) schafte zich een vijftal houten rackets aan en stapte in de originele Adidasjes van Agassi, en Marchris haalde haar flowerpower outfit tevoorschijn 😊. In de week ervoor werd er nog woest gezocht naar knalroze beenwarmers, gele Sony walkmans en bretels in neon uitvoering. Ook werden er onderling diverse pruiken uitgeleend, lange laarzen geleend van moeders en menig kringloopwinkel werd nog snel even bezocht!

De avond werd gestart met tennis voor de liefhebbers. Al Bundy zocht zijn Peggy, om te kunnen aantreden tegen JR en zijn Zure Ellen en The Night Rider wist weer verbinding te krijgen met zijn Kit om vervolgens de klappen van Rocky te ontwijken. Uiteraard was Abba ook van de partij die het niet makkelijk had tegen de ervaren Borg en Mc Enroe.

Aansluitend op de toss volgde er een heuse RETRO quiz. Soms pittige, maar vooral ook heel herkenbare onderwerpen kwamen aan bod. Monchichi, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar, de Rubiks kubus, Niels Holgerson en wie kent haar nog, Tika, de dochter van Tita Tovenaar, samen met Tato haar aap? De “Ojaaas” waren niet van de lucht, en er werd spontaan meegezongen met tekenfilm tunes of soundtracks van televisieseries. Ook af en toe gekreun en gemopper, en gekraak van hersenen dat niets opleverde.. Maar dat kon ook door het geluid komen, dat voor de mensen achterin niet altijd optimaal was… Uiteindelijk was de laatste vraag (de tune van Magnum PI) doorslaggevend voor de winnaar; het team van Jantinus, aangevuld met onze eigen Henry (en Linda..@#::-)) , ging er met de Paashazen vandoor.

Ondertussen werden er overheerlijke pizza’s geserveerd (dankzij La Bella Borger!) en kon men zich te goed doen aan de zelfgemaakte salades (dank aan Linda, Marije, Monique en Evelyn).

Na de prijsuitreiking, met teams Andries vd Berg, Tjak en onze eigen Bourgondiërs die als winnaars van respectievelijk poule C, B, en A werden gefeliciteerd, kregen Dj’s Sander en Albert de gelegenheid zich uit te leven. En dat deden ze! Heerlijke 70’s, 80’s en 90’s nummers kwamen voorbij waarbij het gezellig druk werd op de dansvloer. Fanatieke moves, roeiende bootjes, de moonwalk van Michael, Hakkûh ... Eén ding kunnen we na afloop van deze avond wel concluderen: we zijn met z’n allen het dansen niet verleerd!!

De organisatie heeft genoten van de opkomst en de enthousiaste reacties. Zonder jullie allen hadden we er niet zo’n feest van kunnen maken! Met veel vertrouwen geven we het stokje door aan TV Westerbork. Succes Eddy en Marchris! Hieronder nog een kleine compilatie van de gezellige avond!

Hartelijke groet,
Marije, Michelle, Annemiek, Peter en Evelyn
nieuwsbrief9
nieuwsbrief8
nieuwsbrief6
nieuwsbrief3

Nieuw kassasysteem

Zoals velen al hebben gezien heeft TV Borger een nieuw kassasysteem in de kantine. Om iedereen uit te leggen hoe het kassasysteem werkt zijn er 2 instructieavonden gepland.

Deze avonden zijn dinsdagavond 17 april 2018 om 19:30 uur en woensdagavond 25 april 2018 wederom om 19:30 uur.
Kassasysteem
Dus als je kantine dienst draait en je bent nieuwsgierig hoe de nieuwe kassa werkt, kom dan één van deze twee avonden naar de kantine. Dan wordt alles je duidelijk gemaakt!

KNLTB-Pas ophalen

Tennispas 2018
Op dinsdagavond 3 april 2018 tussen 19:30 en 20:00 uur kunnen de KNLTB-pasjes opgehaald worden in de kantine van TV Borger.

Heb je je tennispas nog niet opgehaald, dan is dit de laatste kans voor aanvang van de voorjaarscompetitie. Je kan de pas natuurlijk ophalen bij de ledenadministratie, maar dat kan alleen op afspraak!
Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren.
Map1.xlsx
facebook twitter
MailPoet