tennis-head
Augustus 2018
Bekijk in de browser
Zondag 29 juli 2018

RegioBank Toernooi

Regiobank open 2018

Voortgang privatisering

Logo_Borger-Odoorn
Zoals in de vorige nieuwsbrief is gemeld, is de privatisering van TV Borger in een impasse geraakt. Met een gesprek van een delegatie van het bestuur met de wethouder en een ontvangst van de wethouder op ons tennispark heeft het bestuur geprobeerd om voortgang in het proces te krijgen. De resultaten hiervan zijn mager…..

Wat is er aan de hand?

Na de ALV van 2017 heeft het bestuur van TV Borger aan de gemeente Borger-Odoorn verklaard de intentie te hebben om te privatiseren. Dit is op verzoek van de gemeente Borger-Odoorn en past in het beleid van de gemeente “Kern en Kader”. Hierbij zou TV Borger eigenaar worden van het tennispark aan de Drift en een vergoeding krijgen om zowel de kantine te renoveren als 3 banen van een nieuw kunstgrasveld te voorzien.

Geen certificaat.

Na aanleiding van een advies van de KNLTB heeft TV Borger de gemeente gevraagd naar het ISA-certificaat van de ondergrond van de tennisbanen. Dit certificaat is noodzakelijk om van de KNLTB toestemming te krijgen wedstrijden te spelen op een tennispark. Dit certificaat bleek er niet te zijn.
logotvb
Ook waren er geen tekeningen van de opbouw van de ondergrond van de tennisbanen, waarop KIWA alsnog een ISA-certificaat zou kunnen geven.
Hierop hebben de gemeente en TV Borger samen aan KIWA opdracht gegeven om een bodemonderzoek uit te voeren. Het resultaat van dit onderzoek was dat de hele ondergrond van baan 1/2 en 3/4 moet worden vervangen om een ISA-certificaat te kunnen ontvangen.

Geen passende offerte.

De volgende stap was het opvragen van offertes bij bedrijven om de kosten van het herstel van de ondergrond in te schatten. De gemeente had één offerte opgevraagd bij een onderneming die niet gecertificeerd is om de banen aan te leggen die het bestuur aan de leden van TV Borger wil voorleggen. Het bestuur van TV Borger had 2 offertes ontvangen van wel gecertificeerde ondernemingen. Het verschil tussen de kosten van herstel waar de gemeente van uitgaat en de kosten waar het bestuur vanuit gaat is zodanig groot dat hierdoor een impasse is ontstaan.
umpire

Pogingen om uit de impasse te komen:

Een aantal mogelijke oplossingsrichtingen is bekeken om uit de impasse te komen:
- De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om als gemeente de opdracht voor de baan vernieuwing te geven, zodat er geen BTW in de investering hoeft te worden berekend. Deze oplossing bleek niet haalbaar.
- Het bestuur heeft de gemeente gevraagd om het verschil tussen beide offertes te schenken. Hiertoe was de gemeente niet bereid.

Waar staan we nu?

De gemeente heeft nu het voorstel gedaan om tot bindende arbitrage te komen. Gezamenlijk gaan TV Borger en de gemeente aan KIWA de opdracht geven om de kosten in te schatten voor het herstel van de onderbouw van de banen. Hierbij formuleren het bestuur en de gemeente gezamenlijk een onderzoeksvoorstel, het bestek en kiezen twee ondernemingen waar offertes worden opgevraagd voor dit bestek. “Bindend” betekent dat het bedrag dat uit dit onderzoek komt door beide partijen wordt geaccepteerd.

Na de vakantie wordt het proces om tot bindende arbitrage te komen voortgezet. Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte.

Wij blijven lekker thuis toernooi 12 juli 2018

Het wordt zo langzamerhand traditie: het ‘Oebele-toernooi’, dit jaar omgedoopt tot ‘WIJ-BLIJVEN-LEKKER-THUIS-TOERNOOI ‘, vanwege het gemiste WK voetbal in Rusland. Dat werd natuurlijk een toernooi met véél oranje: het park was versierd met oranje vlaggen en (door Oebele) gezaaide afrikaantjes die getooid waren met oranje papieren bloemen.

Onder een strakblauwe hemel verzamelden zich vol verwachting 32 spelers van allerlei niveau. Wat zou de commissie deze keer bedacht hebben? Nou, dat was niet mis. Een met woeste, oranje pruik getooide Kor Feringa liet de deelnemers een genummerde mandarijn uit een, alweer oranje emmer pakken. De oneven nummers moesten tegen de even nummers spelen, 4 partijen van een half uur. Heel overzichtelijk allemaal.
Oebele_2
Aangezien de deelnemers óók in oranje kleding of tenminste met een -oranje accent, werden verwacht leverde dat prachtige outfits dus veel kijkplezier op: oranje pruiken, hoeden, sjaals, kousen, bretels, schoenen, voetbalshirts en-broeken (te groot of te klein, het maakte niet uit).Oebele_1
De winnaars:
Bij de dames: 1. Carla Mutsaers, 2. Edith van Bruggen 3. Hennie Seldenrijk.
Bij de heren: 1. Nol Iping, 2. Gé Hoogerwerf, 3. Eildert Flink
En de prijzen??? Ook weer zo origineel en toch eenvoudig:
Elk een potje afrikaantjes. En voor de niet-winnaars??? Oók een potje afrikaantjes!
Wat schitterend bedacht allemaal!!!
Alle medewerkers: hartelijk bedankt voor deze zeer geslaagde dag.

Irene

Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

De Tenniskids worldtour werd heel gezellige afgesloten met het Menzis kidsfeest in Haren! Vanuit Borger waren Adam, Jort, Rik en Julia aanwezig. Hierbij wat foto’s van Jort en Adam ( zij zaten bij elkaar in de groep)

Op 17 juni 2018 was de Tenniskids Worldtour Rood in Borger. De jongeren in de leeftijd tot en met 9 jaar speelden weer met veel enthousiasme hun partijtjes. In Rood gaat het vooral om veel ballen slaan. Er wordt gespeeld over de breedte van de baan met grote geel-rode ballen.
Tenniskds_1
Tenniskds
Alcohol_3

Reminder "Verantwoord alcohol schenken"

Sinds kort is het noodzakelijk dat iedereen die achter de bar staat en alcohol verkoopt een certificaat heeft gehaald “Verantwoord alcohol schenken”.

Dit certificaat is makkelijk en gratis te halen op de site van de NOCNSF.
Het doen van de test kost je ongeveer 10 minuten en de slagingskans is 100% omdat je bij een fout antwoord uitleg krijgt, en een ander antwoord in kan vullen.
Het bestuur van TV Borger wil graag voldoen aan de nieuwe wetgeving en iedereen bewust laten worden met het schenken van alcohol.
Graag willen we dan ook dat iedereen die achter de bar staat dit certificaat heeft gehaald.
Wij roepen dus alle leden op om vrijwillig deze test te doen. U kunt het onderstaande o.a. invullen in het beginscherm. Wij krijgen dan automatisch bij het behalen van het certificaat het certificaat toegestuurd!

Bij E-mailadres barverantwoordelijke ** vult U in: secretaris@tvborger.nl
Aangesloten bij welke bond (afkorting)* KNLTB
Naam barverantwoordelijke: Tennis Vereniging Borger

Het bestuur van TV Borger zorgt ervoor dat alle behaalde certificaten in een map achter de bar komen te liggen. Bij controle kunnen we deze map laten zien en dit scheelt ons een boete.

▼▼▼▼▼ Doe de test door op deze link te drukken ▼▼▼▼▼

https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=2751

Verder willen we nogmaals benadrukken dat de boetes heel fors zijn als we toch alcohol schenken aan minderjarigen. Er word hier op gecontroleerd, dus hou dit goed in de gaten. Bij twijfel vragen om een identiteitsbewijs!
Alcohol_4

Bankjes TV Borger

bankjes
De nieuwe bankjes die momenteel op de banen staan zijn gesponsord door:
Houtzagerij G.Meijer uit Nieuw-Buinen
Jan Hulshof bestelde ze bij Meijer waarop die besloot ze de TVBorger cadeau te doen.
Als blijk van waardering is hem een flesje MIBUwijn overhandigd.
Gé.
Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren.
Versie_2018
facebook twitter
MailPoet